Persoonlijke gegevens

Adres gegevens

Login gegevens

0 Items | € 0,00 | Winkelwagen exclusief verzendkosten
  • * Gratis verzending binnen NL vanaf €50,-
  • * Besteld voor 15:00*, zelfde dag verzonden
  • * Verzendkosten vanaf € 4.99

Kabel-Kal Het Wolhuis

  • 26 October 2016
  • Door: HetWolhuis.nl
Kabel-Kal Het Wolhuis

Kabel-KAL - Vind je gebreide kabels ook zo leuk, maar heb je je er nooit aan durven wagen? Dan is deze Kabel-KAL iets voor jou: je leert verschillende soorten kabels breien en hebt aan het einde een prachtige warm en zachte deken. Leg hem op je bed, over de leuning van je bank of houdt jezelf warm tijdens een koude avond. Hoe de KAL in z’n werk gaat? Lees hier alle ins en outsDeze Kabel-KAL deken is zowel voor de beginnende als de gevorderde breister. Je leert verschillende kabelsteken breien. Kabels geven mooie effecten aan je breiwerk en zijn niet heel moeilijk te breien. Het enige wat je extra nodig hebt is een kabelnaald.

De deken wordt in banen gebreid. Uiteindelijk worden alle banen zo mooi aan elkaar gezet dat het lijkt alsof je de deken aan één stuk hebt gebreid.
Waarom de banen apart breien? Wij vinden het leuk dat jij ook je eigen inspiratie kwijt kunt, zodat het echt jouw deken wordt. Zo kun je zelf de volgorde van de kabels bepalen, de banen groter of kleiner maken, etc. Afmeting:
De deken is circa 175 cm breed en 210 cm lang. Dit is inclusief afwerkingsrand. Iedere hand van breien is verschillend en daarom kunnen de afmetingen bij jou anders zijn.

De Kabel-KAL is gemaakt met Phildar Looping in de kleur Flanelle. Phildaar Looping is een licht getwijnde draad die super zacht is en een luchtig effect geeft. Het garen is samengesteld uit 80% Acryl en 20% Wol en geschikt voor naalden 5,5-6mm.
Proeflapje:
Voor de gevorderde breisters onder ons die niet kunnen wachten: je kunt alvast beginnen met een proeflapje! Een proeflapje met naalddikte 5,5 van 10 x 10 cm komt bij ons uit op: 17 steken x 20 naalden. (Dit kan per baan iets afwijken afhankelijk van het soort kabel dat je breidt). Wijk je hier heel erg vanaf, probeer het dan eens met een breinaald dunner wanneer je lapje groter uitvalt. Valt je lapje kleiner uit, probeer het dan met een dikkere breinaald.Wanneer start de KAL?
Op 6 december 2016 start de Kabel-KAL deken. Vervolgens krijgt je om de 2 weken een patroonbeschrijving, zodat je op 28 maart 2017 een prachtig zelf gebreide kabeldeken hebt.
De patronen worden vrijgegeven op dinsdag : je kunt een pdf bestand downloaden in het Nederlands op ons blog. Er zijn ook breischema’s toegevoegd. De deken bestaat uit 7 banen en 1 afwerkingsrand.Kabel-KAL Brei-kits:

Het Wolhuis biedt brei-kits aan met voldoende bollen Phildar Phil looping, een mooie stoere en zachte draad. De KAL bestaat uit 1 kleur. Bestel het pakket hier. 

Kun je ook meedoen als je niet de breikit koopt? (dus is de pdf gratis te downloaden voor iedereen?)

Ja, de pdf is voor iedereen gratis te downloaden.

Wat heb je nodig?
Breikit Kabel-KAL deken
Breinaalden met knop 40cm – 5,5 mm of rondbreinaald 60cm - 5,5 mmDe Kabel-KAL heeft ook haar eigen Facebook pagina.

Patronen:
Kabel-Kal introductie (Dit blad heb je elke week nodig)
Patroon Kabel-Kal week 1
Patroon Kabel-Kal week 2
Patroon Kabel-Kal week 3
Patroon Kabel-Kal week 4
Patroon Kabel-Kal week 5
Patroon Kabel-Kal week 6
Patroon Kabel-Kal week 7
Patroon Kabel-Kal week 8 (laatste week)